Ugrás a tartalomhoz

Miből élünk? – az adatfelvétel végrehajtása

A véletlenszerűen kiválasztott háztartások többféle módon válaszolhatják meg a kérdőívet az alábbiak szerint:

  • Internetes önkitöltés
    A háztartás saját maga kitöltheti interneten a mibolelunk.ksh.hu oldalon 2023. szeptember 1. és december 31. között. A kitöltéshez szükséges azonosítót és jelszót a felkérőlevél tartalmazza.
  • Internetes és interjús válaszadás
    A háztartás saját maga kitöltheti interneten, illetve a kérdőívet megválaszolhatja személyesen vagy telefonon a kérdezőnek, aki mobileszközön (tablet/laptop) rögzíti a válaszokat. Erre a válaszadási módra 2023. október 1. és december 31. között van lehetőség.

A két módszer közül a háztartás választ, azonban egy háztartás csak egyféle módszerrel válaszolhat a kérdőívre.

Az adatfelvétel végrehajtási folyamata, valamint az adatok feldolgozása valamennyi részt vevő országban egységes. Az összehasonlíthatóság miatt valamennyi országban ugyanazt a kérdőívet válaszolják meg a háztartások. Az országok által gyűjtött adatokat az Európai Központi Bank összegzi és hagyja jóvá. Az adatokból országos és európai szintű mutatókat számolnak.

Az interneten válaszoló háztartások részére 10 ezer forint értékű vásárlási utalványt, ha inkább személyesen vagy telefonon válaszolna, a sikeres interjút követően 5 ezer forint értékű vásárlási utalványt postázunk.


A kérdőív kitöltésének indítása