Ugrás a tartalomhoz

Nyílt napok a KSH-ban (2017. szeptember 16–17.)

A Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódóan idén is vártuk mindazokat, akik a hivatal történetével, a csaknem 120 éves műemléképülettel, illetve a statisztika jelenkori feladataival alaposabban is szerettek volna megismerkedni.


A KSH Nyílt napokon a már hagyományosnak tekinthető épületsétán túl a KSH munkatársai az idei évben statisztikai ismeretterjesztő előadásokkal is várták az érdeklődőket. A nem szakavatott közönség számára is könnyen befogadható, rövid előadásokon szó volt többek között a fogyasztói árak kalkulálásának módszertanáról, a sokszínű és izgalmas agrárstatisztikáról, külkereskedelem- és beruházásstatisztikai témákról, a statisztikatörténet iránt érdeklődőket pedig a hivatalalapító Keleti Károly életét és munkásságát bemutató előadás várta.


Megnyitotta kapuit a mintegy 900 ezres kiadvány- és kötetállománnyal rendelkező KSH könyvtár is. A látogatók itt megismerkedhettek a könyvtár történetével, az olvasótermekkel, a tömörraktárral, böngészhetnek régi térképeket és hajdan titkosnak minősített kiadványokat, valamint lehetőségük nyílt a kedvezményes beiratkozásra is.