Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2015.04.10.

Együttműködési megállapodás a Központi Statisztikai Hivatal és a Budapesti Corvinus Egyetem között

 

Elméleti és gyakorlati tudásbázisuk mozgósítása érdekében 2015. április 10-én együttműködési megállapodást kötött a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE). A közös tevékenység célja a BCE hallgatóinak gyakorlati tapasztalatszerzése és munkaerő-piaci bekapcsolódásának elősegítése, egyben a KSH szellemi kapacitásainak a felsőoktatásban történő hasznosítása. Az együttműködési megállapodást a Központi Statisztikai Hivatal részéről Vukovich Gabriella elnök, a Budapesti Corvinus Egyetem részéről Rostoványi Zsolt rektor írta alá egy tudományos ülésszak keretében.

 

Az együttműködés keretei közt a KSH lehetővé teszi, hogy a BCE gazdaság- és társadalomtudományok területén kutató oktatói és PhD-hallgatói a KSH adatbázisait használva mélyebb szintű kutatói elemzéseket végezzenek, és a kutatószobai adatfelhasználás szabályainak megfelelően a KSH kutatószobájában – külön, egyéni megállapodás alapján – hozzáférjenek mikroadatokból álló adatbázisokhoz. A KSH az adatbázisaira épülő, jó minőségű elemzések, tanulmányok számára publikációs lehetőséget biztosít kiadványaiban, folyóirataiban. Ezzel egyidejűleg a BCE vállalja, hogy az általa kiadott folyóiratokban (Köz-gazdaság, Economy and Society) helyet biztosít a KSH munkatársai publikációinak.

 

A BCE támogatja és segíti a KSH munkatársainak a közgazdasági képzésben való részvételét megfelelő szakirány választási lehetőséggel. A BCE továbbá támogatja a KSH szakértőinek MSc, és PhD fokozatszerzési, illetve habilitációs törekvéseit. A KSH az általa kezdeményezett esetekben szakmai támogatást nyújt a BCE hallgatóinak pályakezdő állások betöltéséhez; a KSH munkatársai részt vesznek a BCE kutatási tevékenységében.

 

Az együttműködés kiterjed közös projektek és pályázatok kidolgozására, alkalmazott kutatások elvégzésére, közös kutatóműhelyek létesítésére. A KSH konzultációk, vendégelőadások, a gyakorlati statisztikai tevékenység bemutatásával részt vesz az egyetem oktatási tevékenységében.

 

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu