Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2015.06.12.

MAGYARORSZÁG, 2014 - A KSH beszámolója az Országgyűlésnek a gazdaság és a társadalom állapotáról

 

A Központi Statisztikai Hivatal több mint 20 éve indította el Magyarország című kiadványsorozatát, hogy egy kötetbe foglalva mutassa be hazánk – statisztikai adatokkal megragadható – társadalmi és gazdasági helyzetét. Az Országgyűlés és a Kormány évenkénti, a statisztikai törvény által elrendelt tájékoztatását az ország társadalmi, gazdasági és népesedési adatairól ezzel az összefoglaló kötettel teljesítjük immár több mint két évtizede.

 

A Magyarország, 2014 kiadványban az elemzések elsősorban a 2014-ben lezajlott folyamatokra összpontosítanak, azonban a 2014. évi adatok önmagukban nem elegendőek a folyamatok, a társadalmi és a gazdasági jelenségek mélyebb ismertetéséhez. Ezért legalább az elmúlt évekre, de a bemutatott folyamatok, jelenségek természetétől függően esetenként hosszabb távra is visszatekintünk, vizsgálva azt is, hogy Magyarország hol tart a gazdasági válság előtti szinthez képest. Annak érdekében, hogy minél átfogóbb képet adjunk Magyarország társadalmáról és gazdaságáról, a hazai és nemzetközi statisztikai szolgálatok adatain túlmenően a más szervezetekben, kutatói műhelyekben készült szakmai és tudományos elemzések eredményeit is felhasználtuk.

 

Tekintettel arra, hogy a kötet célja a 2014. év bemutatása, ezért a 2015. évi változások, folyamatok, adatok még nem tükröződnek az elemzésben. A friss adatok iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk a KSH honlapján található letölthető kiadványokat és táblákat, valamint a felhasználók igényei szerinti adatletöltéseket lehetővé tevő tájékoztatási adatbázist.

 

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu