Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2015.09.09.

Együttműködési megállapodás a Központi Statisztikai Hivatal és az Eötvös Loránd Tudományegyetem között

 

Közös szakmai céljaik elérése érdekében elméleti és gyakorlati tudásbázisuk, kapcsolatrendszerük mozgósításának megalapozását szolgálja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) között 2015. szeptember 9-én kötött együttműködési megállapodás. A megállapodást a KSH részéről Dr. Vukovich Gabriella elnök, az ELTE részéről Dr. Mezey Barna rektor írta alá ünnepélyes keretek között.

 

Az együttműködés keretében a KSH támogatja, hogy az ELTE kutató oktatói és PhD-hallgatói a KSH adatbázisait használva mélyebb szintű kutatói elemzéseket végezzenek, az ELTE pedig támogatja a KSH munkatársainak PhD-fokozatszerzési, vagy habilitációs törekvéseit. Emellett az ELTE szakemberei a KSH által kezdeményezett és igényelt témákban kutatásokat, illetve módszertani fejlesztéseket végeznek, az intézmények közös kutatóműhelyeket hoznak létre, a KSH munkatársai pedig meghívott vendégelőadóként, konzulensként, témavezetőként részt vesznek az ELTE oktatási tevékenységében. Az együttműködő felek részvételi lehetőséget biztosítanak egymás szakmai-tudományos rendezvényein, valamint közösen kezdeményeznek, szerveznek ilyen rendezvényeket, közös hazai és/vagy nemzetközi projekteket dolgoznak ki és nyújtanak be.

 

A megállapodás kiterjed a két intézmény együttműködésére a KSH számára legalkalmasabb gyakornokok, pályakezdők megtalálása terén is. Mindezeken felül a két intézmény vállalja, hogy kölcsönösen publikációs lehetőségeket biztosítanak egymásnak folyóirataikban.

 

 

 

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu