Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2016.03.31.

Mennyit ér a láthatatlan munka?

Konferencia a Központi Statisztikai Hivatalban a láthatatlan munka napja alkalmából
2016. április 5.

 

 

2009–2010-ben a magyar lakosság csaknem 11 milliárd óra fizetetlen munkát végzett saját vagy más háztartás számára. Ez az idő-, illetve munkamennyiség a nemzeti számlák által kimutatott gazdasági teljesítményben nem jelenik meg, holott egy magyarországi lakosra vetítve – beleértve a csecsemőket is – nyolcórás munkanappal számolva mintegy 130 munkanapnyi munkát jelent. A konferencia előadásaiban és beszélgetéseiben arra keressük a választ, hogy miként lehet statisztikai adatokkal leírni, a hagyományos módszereken túlmutatóan mérni és láthatóvá tenni azon embertársaink teljesítményét, akik pénzügyi ellenszolgáltatás nélkül dolgoznak a háztartásban, illetve önkéntesként.

 

Konferenciánkon a Központi Statisztikai Hivatal, a Népességtudományi Kutatóintézet, a Debreceni Egyetem és a Magyar Tudományos Akadémia szakértőitől értesülhet a közelmúltban végzett idevonatkozó kutatások legfrissebb hazai és nemzetközi eredményeiről, valamint a jelenleg használatos mérési módszerekről, olyan speciális szakterületeket érintve, mint a nonprofit szektor, az önkéntes munka, a háztartási szatellitszámlák, illetve az időmérleg-statisztika.

 

Bízunk benne, hogy a témafelvetés és csatolt programkínálatunk felkeltette érdeklődését konferenciánk iránt, és 2016. április 5-én, A láthatatlan munka napján Önt is vendégeink között köszönthetjük!

 

Kérjük, részvételi szándékát 2016. április 1-ig jelezze a kommunikacio@ksh.hu e-mail címre elküldött levelében! Neve mellett kérjük feltüntetni az Ön által képviselt intézményt is.

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy rendezvényünkön maximum 80 fő részvételét tudjuk biztosítani, ezért a helyeket a jelentkezés sorrendje alapján töltjük be.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu