Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2016.04.05.

Hatékonyabb adatkezelést hoz a MEKH és a KSH együttműködése

 

A hivatalos statisztikák minőségének további javítása, valamint a velük szemben támasztott növekvő uniós elvárások teljesítése érdekében együttműködik a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a Központi Statisztikai Hivatal. Ebben állapodott meg a két szervezet elnöke, Vukovich Gabriella és Dorkota Lajos kedden a MEKH székházában.

 

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a Központi Statisztikai Hivatal között létrejött szerződésben a két szervezet megállapodott az együttműködés keretében átadandó adatok köréről, amelyekkel kölcsönösen támogatják egymás munkáját. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke a találkozón emlékeztetett, hogy az energiastatisztikai feladatok ellátása 2012-ben került a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jogelődjéhez. A két szervezet korábban is segítette egymás munkáját, a jövőben azonban ezt már a megállapodás keretében teszik. A MEKH és a KSH feladatai számos ponton kapcsolódnak, kiegészítik egymást, ezért érdeke mindkét szervezetnek, hogy a szerződésben meghatározott módon hozzáférjenek egymás adatbázisához.

 

A statisztikákkal szemben támasztott magas minőségi elvárások teljesítése mellett, az együttműködés révén lehetőség nyílik az adatszolgáltatók terheinek csökkentésére és az adatgyűjtések költséghatékonyságának növelésére is.

 

 

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal – SAJTÓIRODA

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu