Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2016.04.29.

MAGYARORSZÁG, 2015 - A KSH beszámolója az Országgyűlésnek a gazdaság és a társadalom állapotáról

 

A Központi Statisztikai Hivatal több mint két évtizede indította el Magyarország című kiadványsorozatát. A kötet célja, hogy – a statisztikai törvényben foglaltaknak megfelelően – minden évben tájékoztassuk az Országgyűlést és a Kormányt az ország társadalmi, gazdasági és népesedési adatairól.

 

A Magyarország, 2015 kiadványban az elemzések elsősorban a 2015. évi folyamatokra összpontosítanak, azonban a 2015. évi adatok önmagukban nem elegendőek a folyamatok, a társadalmi és a gazdasági jelenségek mélyebb ismertetéséhez. Ezért legalább az elmúlt évekre, de a bemutatott folyamatok, jelenségek természetétől függően esetenként hosszabb távra is visszatekintünk. Bizonyos témaköröknél, ahol a 2015. évi adatok még nem álltak elő, a legfrissebb rendelkezésre álló adatok alapján készültek az elemzések. Annak érdekében, hogy minél átfogóbb képet adjunk Magyarország társadalmáról és gazdaságáról, a hazai és nemzetközi statisztikai szolgálatok adatain túlmenően más szervezetekben, kutatói műhelyekben készült szakmai és tudományos elemzések eredményeit is felhasználtuk.

 

Tekintettel arra, hogy a kötet célja a 2015. év bemutatása, ezért a 2016. évi változások, folyamatok, adatok még nem tükröződnek az elemzésben. A friss adatok iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk a KSH honlapján található letölthető kiadványokat és táblákat, valamint a felhasználók igényei szerinti adatletöltéseket lehetővé tevő tájékoztatási adatbázist.

 

Magyarország, 2015 - infografika

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu