Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2017.03.01.

2017. március 1-jétől megújult szervezeti struktúrában működik a KSH

 

Tájékoztatjuk felhasználóinkat és partnereinket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal 2017. március 1-jétől megújult szervezeti struktúrában működik. A szervezetátalakítással a hivatal legfőbb célja, hogy folyamatait optimalizálja, hatékonyabban szolgálja ki a megnövekedett adatigényeket, és rugalmasabban tudjon reagálni a változásokra. A szervezetfejlesztés két évig tart, ennek során felhasználóink folyamatában ismerhetik meg a változásokból fakadó előnyöket.

 

A 2020-ig megfogalmazott stratégai célok teljesülése, valamint a statisztikával szemben támasztott igények és a felhasználók minél teljesebb kiszolgálása érdekében a KSH 2016 második felében megkezdte modernizációs folyamatát, amelynek révén a hivatal jobban meg tud felelni a statisztika működési környezetében a nemzetközi trendeknek megfelelően végbement változásoknak.

 

Az adatforrások és az adatgyűjtések módja, az adat-előállítás folyamata megváltozott, az azokat támogató informatikai rendszerek, a statisztikákat előállítók és felhasználók köre kiszélesedett. Ezekhez a változásokhoz a KSH szervezeti felépítésének és belső folyamatainak is alkalmazkodnia kell. A hivatal 2020-ig szóló stratégiájával összhangban az átalakítás célja a 21. századi igényekre rugalmasan reagáló, hatékonyan és átláthatóan működő szervezet, amely megfelelő alapot biztosít a folyamatos, standard fejlesztések megvalósításához, a szolgáltató szemlélet erősítéséhez, valamint a tervezhetőbb erőforrás-felhasználáshoz, és a rugalmas alkalmazkodás révén a működés magas szintjének fenntarthatóságához.

 

A KSH modernizációs folyamatát nagymértékben segítette az új statisztikai törvény elfogadása, ami új lehetőséget teremt a hivatal szervezetének és folyamatainak fejlesztésére.

 

A 2017. március 1-jével életbe lépő szervezeti változások nem igényelnek többletforrást, azokat a hivatal belső átcsoportosítással oldja meg.

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu