Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2017.05.22.

MAGYARORSZÁG, 2016
A KSH beszámolója az Országgyűlésnek a gazdaság és a társadalom állapotáról

 

A Központi Statisztikai Hivatal több mint két évtizede indította el Magyarország című kiadványsorozatát, melynek célja, hogy a statisztikai törvényben foglaltaknak megfelelően minden évben tájékoztassuk az Országgyűlést, a Kormányt, a döntéshozókat és a szélesebb nyilvánosságot az ország társadalmi, gazdasági és népesedési adatairól.

 

A kiadványban az elemzések elsősorban a tavalyi évre összpontosítanak. A 2016-os adatok azonban önmagukban nem elegendőek a folyamatok, a társadalmi és a gazdasági jelenségek mélyebb ismertetéséhez, ezért legalább az elmúlt évekre, de a bemutatott folyamatok, jelenségek természetétől függően esetenként hosszabb távra is visszatekintünk. Bizonyos témaköröknél, ahol a 2016. évi adatok még nem álltak elő, a legfrissebb rendelkezésre álló adatok alapján készültek az elemzések. Annak érdekében, hogy minél átfogóbb képet adjunk Magyarország társadalmáról és gazdaságáról, a hazai és nemzetközi statisztikai szolgálatok adatain túlmenően más szervezetekben, kutatói műhelyekben készült szakmai és tudományos elemzések eredményeit is felhasználtuk.

 

A friss adatok iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk a KSH honlapján található letölthető kiadványokat és táblákat, valamint a felhasználók igényei szerinti letöltéseket lehetővé tevő tájékoztatási adatbázist.

 

A "Magyarország, 2016" című kiadvány letölthető a KSH honlapjáról.

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu