Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2017.11.20.

Mezőgazdasági összeírást tart a KSH

 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) november 15. és december 15. között hajtja végre az Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2017 elnevezésű mezőgazdasági adatgyűjtését, amelynek eszmei időpontja 2017. december 1-je.

 

Az adatfelvétel a szántóföldi növények, valamint a zöldségfélék termesztésére és felhasználására, a szántóként használt üvegház és fóliasátor alatti területek hasznosítására, a szőlő- és gyümölcstermesztésre, valamint az agrotechnikára (pl. a műtrágyázásra, szervestrágyázásra, öntözésre) terjed ki. A cenzus számba veszi a főbb haszonállatfajokat, az állati termékek termelését, valamint foglalkozik a mezőgazdasági tevékenység munkaerő-szükségletével, a mezőgazdasági tevékenységet közvetve vagy közvetlenül segítő beruházásokkal. Az összeírás célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az Európai Unió és a gazdálkodók részére.

 

Az adatszolgáltatás a kijelölt adatszolgáltatók számára kötelező. Azoknak a háztartásoknak, amelyek elektronikusan (e-mailen) vagy postai úton felkérőlevelet kapnak, lehetőségük van arra, hogy a kérdezőbiztosi összeírást megelőzően, 2017. november 15. és november 21. között elektronikusan töltsék ki a kérdőívet. Sikeres elektronikus kitöltés esetén a KSH által megbízott összeíró már nem keresi fel a háztartást.

 

Az adatfelvétel terepi időszakában, november 22. és december 15. között összeírók keresik fel az ország 484 településének kijelölt körzeteit.

 

Az adatokat a KSH a törvényi előírásoknak megfelelően, bizalmasan kezeli, azokat kizárólag statisztikai célokra használja fel.

 

Az érintett települések listája:
http://www.ksh.hu/interaktiv/terkepek/adatgyujtesek/terkep.html#mezo2016

 

További információ az adatgyűjtésről:
http://www.ksh.hu/egyeni_gazdasagok_mezogazdasagi_osszeirasa_20171201

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu