Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2018.07.04.

Megjelent a MAGYARORSZÁG, 2017 kiadvány
A KSH beszámolója a gazdaságról és a társadalomról

 

A Központi Statisztikai Hivatal 24 éve indította el Magyarország című kiadványsorozatát, amellyel a statisztikai törvényben foglaltaknak megfelelően évről évre tájékoztatja az országgyűlést, valamint a kormányt a társadalomról, a gazdaságról és a környezetről. A sorozat legújabb kötete a most megjelenő Magyarország, 2017 című kiadvány.

 

A Magyarország, 2017 a magyar társadalom legfontosabb jellemzőit, demográfiai és munkaerőpiaci helyzetét, a megélhetési viszonyokat és az életkörülményeket, valamint a társadalmi jóllét néhány aspektusát bemutató kiadvány. Kitekint a nemzetközi környezetre, vizsgálja hazánk helyét és kapcsolatait a világ, illetve Európa gazdaságával. Egyúttal részletes áttekintést ad – a makrogazdasági és az ágazati statisztikák felhasználásával − a magyar gazdaság teljesítményéről. A kiadványt a természeti környezet állapotának és az infrastruktúra legfontosabb elemeinek bemutatása zárja.

 

A kiadvány elsősorban a 2017. évi folyamatokra összpontosít, azonban a bemutatott jelenségek jobb megértéséhez esetenként hosszabb távra is visszatekint. Néhány olyan témakörnél, ahol a 2017. évi adatok még nem álltak rendelkezésre, a kiadvány a legfrissebb meglévő adatokat elemzi. Annak érdekében, hogy Magyarország társadalmáról és gazdaságáról minél átfogóbb képet adjon, a kötet a hazai, valamint a nemzetközi statisztikai szolgálatok adatain túl más szervezetek, tudományos műhelyek szakmai és tudományos kutatásainak eredményeit is felhasználja.

 

A friss adatok iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk a KSH honlapján található letölthető kiadványokat és táblákat, valamint a felhasználók igényei szerinti letöltéseket lehetővé tevő tájékoztatási adatbázist.

 

A "Magyarország, 2017" című kiadvány letölthető a KSH honlapjáról.

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu