Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2018.11.15.

Mezőgazdasági összeírást tart a KSH

 

 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2018. november 15. és december 15. között hajtja végre az „Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2018” elnevezésű mezőgazdasági adatgyűjtését, amelynek eszmei időpontja 2018. december 1.

 

Az adatfelvétel a szántóföldi növények, a zöldségfélék termesztésére és felhasználására, a szántóként használt üvegház és fóliasátor alatti területek hasznosítására, a szőlő- és gyümölcstermesztésre, valamint az agrotechnikára (pl. a műtrágyázásra, szervestrágyázásra, öntözésre) terjed ki. Számba veszi a főbb haszonállatfajokat, az állati termékek termelését, és foglalkozik a mezőgazdasági tevékenység munkaerő-szükségletével, a mezőgazdasági tevékenységet közvetve vagy közvetlenül segítő beruházásokkal. Az összeírás célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az Európai Unió és a gazdálkodók részére.

 

Az adatszolgáltatás kötelező. Azoknak az adatszolgáltatóknak, akik elektronikusan (e-mailen) vagy postai úton felkérő levelet kaptak, lehetőségük van rá, hogy a kérdezőbiztosi összeírást megelőzően, 2018. november 15. és november 25. között elektronikusan töltsék ki a kérdőívet. Sikeres elektronikus kitöltés esetén a KSH által megbízott összeíró már nem keresi fel őket.

 

Az adatfelvétel terepi időszakában, november 26. és december 15. között összeírók keresik fel az ország 484 településének kijelölt körzetének 106 ezer háztartását.

 

Az adatokat a KSH a törvényi előírásoknak megfelelően, bizalmasan kezeli, azokat kizárólag statisztikai célokra használja fel.

 

Az érintett települések listája: http://www.ksh.hu/interaktiv/terkepek/adatgyujtesek/terkep.html#mezo2016

 

További információ az adatgyűjtésről: http://www.ksh.hu/mezogazdasagi_osszeirasok

 

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu