Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2018.11.22.

VELÜK VOLT AZ ERŐ!
A STAT WARS V. középiskolás statisztikai csapatverseny a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium sikerével zárult

 

 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2018. november 8-án rendezte meg a középiskolások számára kiírt statisztikai versenyének a döntőjét. A STAT WARS-ra ebben az évben 150 középiskolás diákcsapat jelentkezett, közülük a legjobb 12 mérte össze tudását és ügyességét a budapesti döntőben. Az országos vetélkedő, amely sok-sok élménnyel és tapasztalattal népszerűsíti a statisztikai kultúrát a diákok körében, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium csapatának sikerével zárult.

 

A KSH az elmúlt évek sikeres rendezvényei után 2018 őszén immáron ötödik alkalommal hirdette meg a középiskolások statisztikai vetélkedőjét, a STAT WARS-t. Az országos csapatverseny során minden évben más-más jeles évfordulóhoz, eseményhez kapcsolódó témában versengenek a diákok, az idei vetélkedő a Visegrádi Együttműködés országaira fókuszált. A STAT WARS vetélkedő sikerét jelzi, hogy a rendezvény bekerült az Oktatási Hivatal Tehetségkapu elnevezésű programjába is.

 

A verseny két fordulóból állt. Az idei első, e-mailes fordulóra 150 középiskolás csapat jelentkezett, közülük a jó válaszadás és a gyorsaság alapján a legjobb tizenkettő került a döntőbe, amelyre 2018. november 8-án, a KSH Keleti Károly utcai székházában Budapesten került sor. A Bajáról, Békásmegyerről Budapestről, Debrecenből, Dunaújvárosból, Győrből, Karcagról, Sopronból és Szekszárdról érkező négyfős diákcsapatok amellett, hogy összemérték elméleti tudásukat és gyakorlati ügyességüket, megismerhették a KSH épületét, valamint bepillantást nyerhettek a statisztikusok mindennapjaiba is. Az országos vetélkedőt a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium csapata nyerte, a dobogó másik két fokára a Debreceni Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziumának csapata és a Pannon Oktatási Központ Dunaújvárosi Gimnáziumának csapata került.

 

A STAT WARS hagyományainak megfelelően a döntőbe jutott csapatok egy-egy kisfilmet is készítettek az idei év témájához, a V4-országok kultúrájához kapcsolódva. A kisfilmek versenye a Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma sikerét hozta, a Szekszárdi SZC Bezerédj István Szakképző Iskolája, valamint a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium előtt.

 

 

 

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu