Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2019.09.06.

Idén ősszel ismét veletek lehet az erő a STAT WARS UNI-n!
Már lehet nevezni a KSH statisztikai versenyére

 

STAT WARS UNI logó2019-ben is meghirdeti STAT WARS UNI elnevezésű statisztikai versenyét egyetemi MSc hallgatók részére a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A hivatal és partnerintézményeinek célja, hogy a statisztikai jártasság fontosságát népszerűsítse a felsőoktatásban részt vevő diákok körében. A többfordulós versenyre, ahol a hallgatók az adatok feldolgozása és megjelenítése terén mérhetik össze tudásukat, szeptember 23-ig jelentkezhetnek a csapatok. A nevezés díjtalan, az első három helyezett csapat pénznyereményben részesül.

 

A KSH második alkalommal meghirdetett statisztikai versenyére mától lehet jelentkezni. A négyfordulós megmérettetésre maximum 3 fős, egyetemi MSc hallgatókból álló csapatok jelentkezését várja a hivatal. A részvétel feltétele a statisztikai alapok ismerete. A jelentkezők 3+1 fordulóban, gazdasági, társadalmi és területi adatsorokat tartalmazó feladatokban mérik össze tudásukat, munkáikat egyetemi oktatókból álló zsűri értékeli. Az első három forduló lebonyolítása elektronikus formában történik, az e-mailben kapott feladatok írásos megoldása a cél. A decemberi döntőbe a legmagasabb pontszámot kapott öt csapat kerül, akiknek összesített eredményei alapján alakul ki a három dobogós. Az első helyezett csapat 600 ezer forint, a második 450 ezer forint, a harmadik pedig 300 ezer forint pénzdíjazásban részesül.

 

Az idei versenyfelhívás részletes leírása, a jelentkezés menete és időbeli ütemezése a KSH honlapján érhető el.

 

Az első STAT WARS UNI 84 csapat részvételével zajlott tavaly ősszel, akkor az első helyet a Budapesti Corvinus Egyetem Harmadfajú hibák elnevezésű csapata nyerte.

 

További információ:

Cseh László
kommunikációs osztályvezető
Központi Statisztikai Hivatal
E-mail: laszlo.cseh@ksh.hu

 

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu