Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2019.12.16.

Letisztult, felhasználóbarát, könnyebben kezelhető: megújult a KSH honlapja

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Központi Statisztikai Hivatal honlapja 2019. december 14-én megújult. A honlapfejlesztés felhasználóink igényeinek és véleményének a figyelembevételével történt, azzal a céllal, hogy Önök a leggyorsabban jussanak a legteljesebb információhoz egy-egy adat- vagy információigény kapcsán.

A fejlesztések az alábbi területekre fókuszáltak:

  • áttekinthetőbb menürendszer és új kereső,
  • reszponzív kialakítás, valamint a vakok és gyengénlátók számára optimalizált, használható felület,
    • témakörös oldalak, vagyis olyan gyűjtő aloldalak, amelyeken az egyes szakstatisztikai területekhez kapcsolódva az adott téma legfrissebb adataihoz, kiadványaihoz, vizualizációhoz közvetlenül juthat el a felhasználó. A témakörök között olyan tartalmak is megjelennek, mint például az Életkörülmények, az Időfelhasználás, időmérleg és a Kormányzati pénzügyek, amelyek eddig önálló témakörként nem voltak elérhetők.

A fentieken túl a korábban statisztikai tükörként publikált elemzéseink formátuma is megújul januártól, a pdf-et felváltja a html-formátum, amelynek az időszerűség javítása és a folyamatosan változó fogyasztói szokásokhoz való alkalmazkodás a célja. Az új formátum interaktív ábrák alkalmazását is lehetővé teszi.

Bízunk abban, hogy megújult honlapunk elnyerte tetszésüket! A fejlesztések azonban tovább folytatódnak, melyeket az Önök igényeihez szeretnénk igazítani. Visszajelzéseik fontosak számunkra e törekvéseink teljesítése érdekében, ezért kérjük mondják el véleményüket honlapunkról!

Észrevételeiket az alábbi linken elérhető kérdőíven várjuk:
https://forms.gle/oFtipjpAv2ZsgdXj9

Jó munkát és sikeres böngészést kívánunk!

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu