Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2021.03.01.

KSH: Március 12-ig lehet tesztelni a megújuló összefoglaló (STADAT) táblarendszert

Megújul a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összefoglaló (STADAT) táblagyűjteménye. A KSH az új formai és funkcionális elemeket tartalmazó webes mintafelület véleményezésében kéri a felhasználók együttműködését. A cél, hogy a március 12-ig adható felhasználói észrevételeket még a rendszer áprilisi megjelenése előtt megismerje a hivatal.

A www.ksh.hu oldalon található összefoglaló (STADAT) táblák a legfontosabb statisztikai adatokat, mutatókat tartalmazzák. Megújításuk az utolsó szakaszába lépett: folyamatban van a táblák összeállítása, elkészült az új formai és funkcionális elemeket tartalmazó felület, amelyen béta verzióként a lakás témakör tábláit teszi elérhetővé a hivatal. A teljes körűen átalakított táblarendszer áprilistól lesz elérhető. A KSH március 12-ig várja a felhasználók észrevételeit a mintafelületen. Visszajelzéseiket a bétaverzió lakás táblái alatt elérhető „Hasznos volt ez a tartalom?” gombra kattintva, a megnyíló rövid értékelő lapon oszthatják meg.

A táblarendszer tartalmi és formai fejlesztését a felhasználók korábban felmért igényeire alapozta a hivatal. A fejlesztés célja a felhasználhatóság javítása volt, ezért a táblák egy egységes tartalomjegyzékben kereshetők, a több oldalas lapozható formátum helyett görgethető táblák jelennek meg, illetve a letölthető Excel struktúrája jobban támogatja az adatok további felhasználását és elemzését.

A teszteléshez a következő linken érhető a webes felület: http://www.ksh.hu/stadat_beta

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu