Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2021.06.10.

Gratulálunk! ‒ az Óbudai Egyetem címzetes egyetemi tanárává nevezték ki kollégáinkat

Az Óbudai Egyetem szenátusa címzetes egyetemi tanári kitüntető címet adományozott Dr. Vukovich Gabriellának, a KSH elnökének, és Dr. Kincses Áronnak, a KSH Szakstatisztikai Igazgatóságot irányító elnökhelyettesének az egyetem június 7-i, pedagógusnapi ünnepségén.

A cím odaítélését Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora jelentette be a rendezvényen, amely egyben tiszteletadás a magyar nyelvű felsőoktatásban részt vevő pedagógusok előtt, illetve az egyetemnek a Kárpát-medencei magyarság összetartozását kifejező rendezvénye is.

Az egyetem és a hivatal évek óta együttműködik, elsősorban az egészségügyi és a baleseti statisztika korszerűsítésének sikeres megvalósításában, a hazai biotechnológia gazdasági és társadalmi haszna mérési lehetőségeinek fejlesztésében, valamint a digitális egészségipar és az orvosi eszközök területén történő statisztikai számbavétel módszertani kidolgozásában.

Ez év január 19-én pedig együttműködési megállapodást írt alá az Óbudai Egyetem és a KSH vezetése, aminek célja, hogy az akadémiai és államháztartási szereplők kutatási és innovációs együttműködésével egy olyan kutatóműhely jöjjön létre, amely mind a hazai társadalom számára hasznos, mind nemzetközileg is jelentős kutatási eredmények elérését teszi lehetővé a szakemberek számára.

 

 

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu