Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2021.09.30.

Mától lehet nevezni a KSH országos statisztikai versenyére, a STAT WARS UNI-ra

2021-ben is meghirdeti STAT WARS UNI elnevezésű statisztikai versenyét nappali és levelező tagozaton tanuló, mesterképzéses hallgatók részére a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A hivatal és partnerintézményeinek célja, hogy a statisztikai jártasság fontosságát népszerűsítse a felsőoktatásban részt vevő diákok körében. A többfordulós versenyre, ahol a hallgatók az adatok feldolgozása és megjelenítése terén mérhetik össze tudásukat, október 14-ig jelentkezhetnek a csapatok. A nevezés díjtalan, az első három helyezett csapat pénznyereményben részesül.

A KSH országos statisztikai versenyére mától lehet jelentkezni. A négyfordulós megmérettetésre maximum 3 fős, mesterképzéses hallgatókból álló csapatok jelentkezését várja a hivatal. A részvétel feltétele a statisztikai alapok ismerete. A jelentkezők 3+1 fordulóban, gazdasági, társadalmi és területi adatsorokat tartalmazó feladatokban mérik össze a tudásukat. A munkáikat egyetemi oktatókból álló zsűri fogja értékelni.

Az első három forduló lebonyolítása elektronikus formában történik, az e-mailben kapott feladatok írásos megoldása a cél. A december 11-ei döntőnek a KSH történelmi épülete, a „Statisztikai Palota” ad majd otthont. A döntőbe a legmagasabb pontszámot kapott öt csapat jut tovább, közülük kerül ki a három dobogós. Az első helyezett csapat 900 ezer forint, a második 600 ezer forint, a harmadik pedig 450 ezer forint pénzdíjban részesül.

Az idei versenyfelhívás részletes leírása, a jelentkezés menete és időbeli ütemezése a KSH honlapján érhető el.

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu