Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2021.10.12.

A KSH is képviselte magát az ENSZ statisztikai Világfórumán

2021. október 3-6-a között Bernben tartották az ENSZ által szervezett Adat Világfórum ülését, amelyen részt vett Dr. Vukovich Gabriella, a KSH elnöke is. Az ENSZ 2030-as fenntartható fejlődési menetrendjéhez közvetlenül kapcsolódó globális jelentőségű eseményen Dr. Vukovich Gabriella egyebek mellett egyeztetéseket folytatott az ENSZ főstatisztikusával, az ENSZ Statisztikai Bizottság bürójának tagjaival, illetve kétoldalú szakmai megbeszéléseken vett részt a Világfórumon részt vevő statisztikai hivatalok vezetőivel.

2021. október 3-6-a között Bernben tartották az ENSZ által szervezett Adat Világfórum ülését, amely globális jelentőségű eseményként közvetlenül kapcsolódik az ENSZ 2030-as fenntartható fejlődési menetrendjéhez. A kétévenként sorra kerülő, idén közel 7000 résztvevővel megrendezett Világfórum célja, hogy összehozza a statisztikai információk előállítóit és felhasználóit, valamint a változások mérésével foglalkozó, a statisztikai hivatalokból, a piaci, akadémiai, illetve a civil szférából érkező kiemelkedő szakembereket.

Az eseményen részt vett Dr. Vukovich Gabriella, a KSH elnöke is, aki az idén különleges, hibrid formában szervezett Fórum szakmai előkészítését a programbizottság elnökeként vezette. A rendezvény során egyeztetéseket folytatott az ENSZ főstatisztikusával, az ENSZ Statisztikai Bizottság bürójának tagjaival, illetve kétoldalú szakmai megbeszéléseken vett részt a Világfórumon részt vevő statisztikai hivatalok vezetőivel.

A delegáció tagjaként Mag Kornélia, a KSH Architekturális Szolgáltatások Igazgatóságát irányító elnökhelyettese és Bóday Pál, a Hivatal Szakstatisztikai igazgatóságának Szakstatisztikák horizontális főosztályvezetője szintén a helyszínen, míg a KSH számos munkatársa online csatlakozott a szekciókhoz.

Az eseményen elhangzott hivatalos bejelentés szerint 2023-ban Kína, 2024-ben pedig Kolumbia rendezi majd az ENSZ soron következő Adat Világfórumait.

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu