Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2021.12.21.

Díjat nyert Firenzében Magyarország Nemzeti Atlaszának „Társadalom” című kötete!

Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy Magyarország Nemzeti Atlaszának (MNA) „Társadalom” című kötete december 18-án Firenzében – a szakmai közönség szavazatai alapján – első helyezést ért el a Nemzetközi Kartográfiai Szövetség konferenciája keretében az atlaszok kategóriájában megrendezett megmérettetésen. Köszönjük, hogy az Atlasz elkészítésének stratégiai partnereként a KSH is részese lehetett ennek a nagyszerű tudományos vállalkozásnak!

A kiváló eredményhez és a nemzetközi elismeréshez ezúton gratulálunk a projektben közreműködőknek!

Az MNA 31 kiadványt utasított maga mögé a kategóriájában, köztük olyan országokét, mint például Ausztria, Kína, Csehország, Finnország, Franciaország, Németország, Izrael, Olaszország, Lengyelország, Oroszország, az Egyesült Királyság vagy az Amerikai Egyesült Államok.

Az MNA alkotóinak célja egy új nemzeti atlasz létrehozása volt, melyet a 2010-es években – 1983-hoz hasonlóan ismét – a Magyar Tudományos Akadémia kezdeményezett a jelenleg az Eötvös Loránd Kutatási Hálózathoz (ELKH) tartozó CSFK Földrajztudományi Intézet koordinálásával és az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet közreműködésével. 2018-tól a projektben stratégiai partnerként a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) is részt vesz.

Magyarország Nemzeti Atlaszának hivatalos honlapja: https://www.nemzetiatlasz.hu/nyitolap.html

A Nemzetközi Kartográfiai Szövetség konferenciájának honlapja: https://www.icc2021.net/

A versenyben induló kötetekről ezen a honlapon tájékozódhat.

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu