Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2022.03.09.

A KSH idén is csatlakozik a Pénz7 programsorozathoz!

Március 7-én immár nyolcadik alkalommal startol el a pénzügyi és vállalkozói témahét, a PÉNZ7, amely az European Money Week és a Global Money Week nemzetközi programokhoz is kapcsolódik. A PÉNZ7 időpontja: 2022. március 7–11.

Magyarország 2015-ben vett részt első alkalommal az Európa-szerte közel 30 országban egy időben zajló kezdeményezésen. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. Fontos cél emellett, hogy a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kapjon az iskolákban. A témahét címe 2022-ben: Pénzügyi tervezés, megtakarítások. A vállalkozói kompetenciafejlesztő kérdéskör címe pedig: InnoVÁL(L) – Vállalkozz okosan!

A szakmai programoktól az iskolákban futó speciális eseményeken át a játékos versenyekig számos csatornán találkozhatunk a programsorozattal. A KSH idén ismét csatlakozik az eseményhez: statisztikai jártasságot fejlesztő versenyt hirdet. A vetélkedőn a Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum 93 tanulója vesz részt.

További információk a Pénz7 programsorozatról, illetve a regisztrációról ezen a linken érhetők el: www.penz7.hu

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu