Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2022.05.25.

155 éves a Központi Statisztikai Hivatal

1867. május 25-én kezdte meg munkáját Keleti Károly vezetésével a Központi Statisztikai Hivatal elődje, a Földmívelés-, Ipar- és Kereskedelemügyi Minisztérium statisztikai osztálya.

Az elmúlt 155 év rendkívül gazdag eredményeket hozott a statisztikatudomány, a statisztikai megfigyelés és adatgyűjtés, a statisztikai módszertan és alkalmazások, valamint a statisztikai szervezet és oktatás területén. A hivatal a legnehezebb időkben is értékeiben, szakmai felkészültségében és elkötelezettségében szilárd intézményként alkalmazkodott a történelmi kihívásokhoz. Ezek az értékek és erősségek ma is áthatják hivatalunkat, megalapozzák a jövő építését, a változó körülményekhez való alkalmazkodást, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a KSH-t nemzetközi szinten is jelentős szervezetként tartják számon.

A hivatal 2030-ig szóló stratégiája rugalmas, innovatív és együttműködő szervezet megerősítését célozza, amely Magyarország legfontosabb információs központjaként és a nemzetközi szakmai elit tagjaként az újszerű módszertani megoldások alkalmazásán keresztül képes összekapcsolni, modellezni és magas szinten értelmezni a különböző forrásokból származó adatokat. Ezzel összefüggő stratégiai céljaink a minőségszemlélet, a hasznosság, az innováció, a hatékonyság, a kompetenciafejlesztés és a partnerségi kapcsolatok területére koncentrálnak.

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu