Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2022.08.19.

A KSH elnökségével egyeztetett Palkovics László

Az együttműködési lehetőségekről tartott megbeszélést Palkovics László technológiai és ipari miniszter és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöksége. Az egyeztetésen a hivatalos statisztikai adatok fontosságáról, aktuális szakmai kérdésekről, és az idén ősszel induló népszámlálásról is szó esett.

A KSH elnökségével egyeztetett Prof. Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszter. A hivatal részéről Dr. Vukovich Gabriella elnök, Mag Kornélia és Dr. Kincses Áron elnökhelyettesek, valamint Janák Katalin főosztályvezető vett részt a megbeszélésen. Az egyeztetésen elhangzott, hogy a KSH adatokkal és elemzésekkel segíti a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) stratégiájának kialakítását a tárcához tartozó területeken, így az ipar, a munkaerőpiac, az energetika, a közlekedés, valamint a környezetvédelem és körforgásos gazdaság kérdéskörében. A hivatal a mindenkori legjobb statisztikai gyakorlatokat követve innovatív termékekkel és szolgáltatásokkal áll a felhasználók, köztük a TIM rendelkezésére.

Palkovics László elmondta: "A kormány legfontosabb feladatai közé sorolja a munkahelyek megőrzését és újak létesítését. Központi iparstratégiai cél, hogy Közép-Európában élen járjunk a magas hozzáadott értékű, tiszta technológiák kifejlesztésében és alkalmazásában. A hazai gazdaság középtávon jelentősen profitálhat a többi között a védelmi ipari és az akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó fejlesztésekből is".

Vukovich Gabriella az idén október 1. és november 28. között zajló népszámlálással kapcsolatban felhívta a figyelmet: "A cenzus eredményei hosszú távon szolgáltatnak meghatározó adatokat a mindenkit érintő fejlesztésekhez, beruházásokhoz. Ez a legnagyobb és a teljes magyar társadalom legfontosabb jellemzőit felmérő adatgyűjtés. A népszámlálás révén pontos és részletes képet kaphatunk a népesség nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, nemzetiségi és vallási összetételéről, élet- és lakáskörülményeiről, így például az otthonok energetikai jellemzőiről."

 

 
   
 

 

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu