Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2023.06.20.

Megjelent a KSH éves összefoglaló kiadványsorozatának legfrissebb kötete, a Magyarország, 2022

Magyarország, 2022A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) immár 29 éve publikálja a hazánk legfontosabb gazdasági és társadalmi folyamatait bemutató kiadványsorozatát. A Magyarország, 2022 című kötet áttekintést nyújt a hazai makrogazdasági környezetről, a magyar gazdaság ágazatonkénti teljesítményéről, bemutatja társadalmunk legfontosabb jellemzőit – köztük a munkaerőpiaci viszonyokat, a demográfiai helyzetet, a lakosság életkörülményeit –, továbbá a digitalizáció, a környezet és az energiagazdálkodás legfontosabb mutatóit. A kötet elsősorban a 2022. év adataira összpontosít, emellett azonban a jelenségek közelmúltbeli változásait is leírja, valamint európai uniós és globális kitekintéssel segít a hazai trendeket elhelyezni a nemzetközi folyamatokban.

Magyarország, 2022 címmel jelentette meg a KSH hazánk társadalmi, gazdasági helyzetét bemutató összefoglaló kiadványát. A kötet egy nagymúltú, 29 éve megjelenő sorozat részeként több szempontból – makrogazdaság, munkaerőpiac, ágazati körkép, digitalizáció, demográfia, életkörülmények, környezet és energiagazdálkodás – mutatja be a Magyarországot 2022-ben meghatározó legfontosabb folyamatokat.

A kötet hét fejezetben, közel háromszáz oldalon, több mint 190 szemléletes ábrával és grafikonnal illusztrálva mutatja be hazánk legfontosabb gazdasági és társadalmi jellemzőit és a közelmúlt változásai alapján kirajzolódó trendeket. Kiderül például, hogy a kedvezőtlen globális környezet és a szomszédunkban dúló háború okozta bizonytalanságok ellenére a hazai gazdaság teljesítménye – az uniós átlagnál nagyobb mértékben – 4,6%-kal nőtt 2022-ben, miközben bővült a foglalkoztatás és csökkent a munkanélküliség. Ugyanakkor a korábbi, alacsony inflációs környezet után gyorsuló áremelkedést is tapasztaltunk.

A Magyarország, 2022 című kötet a KSH kiadványtárából digitális formátumban ingyenesen letölthető, illetve ugyanitt nyomtatott könyvként megrendelhető.

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu