Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2023.06.30.

Szorosabb lett az együttműködés a Központi Statisztikai Hivatal, az MVM Energetika Zrt., valamint az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. között

Együttműködési megállapodást írt alá a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MVM Energetika Zrt., valamint az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. A partnerség célja a szorosabb szakmai kapcsolat megteremtése, valamint az energiapiac mélyebb megismerése statisztikai célú adatátvételeken keresztül.

Együttműködési megállapodást kötött a KSH, az MVM Energetika Zrt., valamint az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. A felek között létrejött megegyezés ígéretes előrelépés, melynek segítségével lehetőség nyílik a hazai energiaágazat és piac mélyebb megismerésére. A megállapodás lehetőséget kínál arra, hogy a KSH egy diverzifikáltabb adatportfóliót teremtsen a statisztikai célú adatátvételeken keresztül, és így gyorsabb, pontosabb és részletesebb adatokat, illetve információkat nyújtson a felhasználóknak a hazai energiapiac tekintetében is.

A KSH jelenleg összesen 270 különböző adminisztratív adatforrást használ statisztikáinak elkészítéséhez, és a Hivatal folyamatosan keresi a lehetőséget további adatforrások bevonására. A digitalizáció és az adatrobbanás hatására ezek az adatbázisok rendkívüli jelentőséggel bírnak a hivatalos statisztika számára, hiszen kiválóan alkalmasak arra, hogy meglévő adatgyűjtéseket váltsanak ki, csökkentve ezzel az adatszolgáltatói terheket.

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu