Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2023.07.19.

Átadták az Európai Statisztikai Verseny dobogósainak járó díjakat

Ünnepélyes keretek között vehette át a budapesti BGSZC Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum „Bung Banda” nevű csapata az Európai Statisztikai Verseny (European Statistics Competition) harmadik helyezettjének járó emlékplaketteket és emléklapokat.

A díjazott csapat tagjai: Szász Attila Erik, Szokol Dóra Éva, Takács Dóra Alexandra és Wimmer Krisztián. Felkészítő tanáruk Weiszmann Miklósné volt.

 

Európai Statisztikai Verseny díjátadó Európai Statisztikai Verseny díjátadó

Európai Statisztikai Verseny díjátadó Európai Statisztikai Verseny díjátadó

 

Az Európai Statisztikai Verseny nemzetközi fordulójába a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által évente megrendezett Stat Wars vetélkedő első és második helyezettjei jutnak ki. Az európai megmérettetésen egy saját készítésű, kétperces videóban kell egy előre megadott statisztikai témát feldolgozni. A Bung Banda csapat rendkívül erős nemzetközi mezőnyben, rekordszámú versenytárssal vetélkedve ért el dobogós helyet – magyar csapatként először az Európai Statisztikai Verseny történetében. A pályaműveket elbíráló zsűri indoklásában kiemelte a magyar csapat eredetiségét, kreativitását, humoros stílusát és a kisfilm professzionális kivitelezését, művészi megvalósítását.

A KSH ezúton is gratulál a díjazott csapatnak!

A díjnyertes magyar pályamű ide kattintva érhető el.

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu