Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2023.08.24.

Nemzetközi élmezőnyben a KSH folyóiratainak tudományos teljesítménye

A Scopus és a Web of Science nevű nemzetközi, multidiszciplináris adatbázisok tudománymetriai mérései előkelő helyre rangsorolták a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Regional Statistics, Statisztikai Szemle és Területi Statisztika című folyóiratait. A Web of Science tudományos adatbázisban az Emerging Sources Citation Indexhez tartozik a Regional Statistics. 2023-tól kezdve, az ide tartozó lapokra is számítanak Impact Factort. A Regional Statistics első értéke 2,3.

A Scopus közelmúltban közzétett, több mint százhúsz közép-európai gazdasági szaklapot tartalmazó, és a tanulmányok idézettségén alapuló rangsorában a Regional Statistics a 6., a Területi Statisztika a 27., a Statisztikai Szemle a 60. helyen szerepel. A Scopus a lektorált nemzetközi szakirodalom legnagyobb adatbázisa, amely 240 tudományterületet fed le.

Kiemelkedő a KSH Regional Statistics című folyóiratának tudományos teljesítménye a Web of Science szintén idézettségen alapuló minőségi mutatói szerint is. A Web of Science adatbázis az 1900-as évektől napjainkig számos tudományterületről tartalmaz kvalitatív adatokat. Egy-egy szakmai periodika tudományos teljesítményének mérésére számos módszer létezik, melyeknek egyik legjellemzőbb mutatója az adott tudományos orgánum más szakmai publikációkban történő idézéseinek, hivatkozásainak a száma, azaz az Impact Factor.

A Web of Science tudományos adatbázisban az Emerging Sources Citation Indexhez tartozik a Regional Statistics. 2023-tól kezdve, az ide tartozó lapokra is számítanak Impact Factort. A Regional Statistics első értéke 2,3.

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu