Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2023.10.03.

Mától lehet jelentkezi a KSH és az MNB közös statisztikai versenyére

Immár hatodik alkalommal kerül meghirdetésre a felsőoktatásban tanulók számára a Stat Wars Uni országos statisztikai verseny, amelyet ezúttal a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közösen szervez. A verseny zsűrizésében neves hazai egyetemek oktatói, illetve a KSH és az MNB szakemberei vesznek részt. Idén először két kategóriában lehet nevezni: BA/BSc-, valamint MA/MSc-hallgatókból álló csapatok tehetik próbára statisztikai tudásukat.

Október 15-ig lehet jelentkezni a KSH és az MNB Stat Wars Uni elnevezésű országos statisztikai versenyére. A három online fordulóból és egy jelenléti döntőből álló megmérettetésre maximum 3 fős, nappali és levelező tagozaton, alap- vagy mesterképzésben tanuló hallgatókból álló csapatok jelentkezését várják a szervezők.

A versenyben részt vevő hallgatók gazdasági, társadalmi és területi statisztikai adatsorok feldolgozása és megjelenítése terén mérhetik össze tudásukat. A részvétel feltétele a statisztikai alapismeretek megléte. A feladatmegoldásokat a legrangosabb hazai egyetemek oktatóiból, illetve a KSH és az MNB szakembereiből álló zsűri értékeli.

A csapatok három online fordulóban mérik össze tudásukat, majd a legjobbak a KSH székházában megrendezésre kerülő döntőben személyesen is megmérkőzhetnek egymással. A döntőbe a legmagasabb pontszámot elérő 5 BA/BSc- és 5 MA/MSc-hallgatókból álló csapat jut tovább, közülük kerül ki a 3-3 dobogós. A döntőben dobogós helyezést elérő csapatok pénznyereményben részesülnek.

A nevezés díjtalan.

A részletes versenyfelhívás, valamint a jelentkezés menete és a vetélkedő időbeli ütemezése a KSH honlapján érhető el.

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu