Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2023.11.03.

Digitalizációs együttműködési megállapodást kötött a Központi Statisztikai Hivatal, a KSH Könyvtár, valamint az Országos Széchényi Könyvtár

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár, valamint az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) együttműködési megállapodást írt alá a KSH kiadványainak digitalizálására és közzétételére vonatkozóan.

A digitális fejlődés következő lépéseként és egyben mérföldköveként 2023. november 3-án Dr. Kincses Áron, a KSH elnöke, Rózsa Dávid, az OSZK főigazgatója, valamint Kálmán Rita, a KSH Könyvtár főigazgatója háromoldalú együttműködési megállapodást írt alá a Statisztikai Palotában. Az együttműködés részeként az OSZK 2026. év végéig vállalja a KSH, valamint a KSH Könyvtár valamennyi nyilvánosságra hozott kiadványának digitalizálását és közzétételét. A felek megállapodtak, hogy a KSH Könyvtár szolgáltatja az OSZK számára a digitalizálandó dokumentumok teljeskörű jegyzékét a hozzá tartozó, szakszerű metaadatállománnyal, majd a digitalizálást követően a KSH Könyvtár által a kiadványok a jövőben mindenki számára elérhetővé válnak.

Digitalizációs együttműködési megállapodás

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu