Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2023.12.12.

Stat Wars Uni 2023: eredményhirdetés


Megszületett a végeredménye a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közös szervezésében, neves hazai egyetem közreműködésével megrendezett hatodik országos Stat Wars Uni versenynek. A megmérettetésen felsőoktatási intézmények hallgatói vehettek részt két kategóriában.

Az idei Stat Wars Uni versenyt október elején hirdette meg a KSH, valamint az MNB, és a mintegy kéthetes regisztrációs időszak alatt rekordszámú nevezés érkezett. A megmérettetésen idén először két kategóriában (BA/BSc- és MA/MSc-hallgatók) vehettek részt a maximum 3 fős csapatok, akik gazdasági, társadalmi és területi statisztikai adatsorok feldolgozása és megjelenítése terén mérhették össze tudásukat.

A három online fordulóból és egy jelenléti döntőből álló verseny mindvégig szoros küzdelmet hozott. A Statisztikai Palotában 2023. december 11-én megrendezett döntőbe a legmagasabb pontszámot elérő 5 BA/BSc- és 5 MA/MSc-hallgatókból álló csapat jutott tovább, közülük került ki a 3-3 dobogós. A döntő feladatának kidolgozására egy óra állt a csapatok rendelkezésre. Ezt követően a kidolgozott témakört a neves hazai egyetemek oktatóiból, illetve a KSH és az MNB szakembereiből álló zsűri előtt prezentáció formájában mutatták be. Az előadásokat követően a zsűri értékelte a csapatok munkáját és döntött a helyezésekről.

A verseny győztes csapatai BA/BSc kategóriában:

 • 1. helyezett:
  2 Szigma – Budapesti Corvinus Egyetem

 • 2. helyezett:
  Két pasi meg egy kicsi – Budapest Corvinus Egyetem

 • 3. helyezett:
  A védelmezők – Budapest Corvinus Egyetem

A verseny győztes csapatai MA/MSc kategóriában:

 • 1. helyezett:
  JP Consulting – Pécsi Tudományegyetem

 • 2. helyezett:
  Szüttyögő Crew – Neumann János Egyetem

 • 3. helyezett:
  RKépesztők – Neumann János Egyetem

 

Az első helyezett csapat bruttó 900 000, a második helyezett bruttó 600 000, míg a harmadik helyezett csapat bruttó 450 000 forint díjazásban részesül mindkét kategóriában. A pénznyeremények kifizetésére a verseny eredményhirdetését követő 30 napon belül kerül sor az MNB által.

A győzteseknek ezúton is gratulálnak a szervezők!

„Az adat legyen veled!”

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu