Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2024.02.22.

A foglalkoztatottság és a munkanélküliség gyorstájékoztatók ezentúl összevontan jelennek meg

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kiemelt, stratégiai célja a felhasználói igények minél teljesebb mértékű kielégítése, ezáltal pedig az elégedettség növelése. Ennek érdekében a KSH aktívan ösztönzi a felhasználói véleményformálást, az észrevételeket pedig folyamatosan és szorosan monitorozza, a beérkező javaslatokat megfontolja.

E törekvés eredményeképpen 2024. január vonatkozási időszaktól összevontan jelenik meg két, eddig külön publikált, de a munkaerőpiac témában szorosan összetartozó gyorstájékoztató: a foglalkoztatottság és a munkanélküliség. Az összevonás célja, hogy a felhasználók egy tájékoztatóban ismerhessék meg a munkaerőpiaci részvétel legfőbb jellemzőit. Az adatok változatlan időszerűséggel és részletezettséggel állnak majd rendelkezésre, a témakörhöz tartozó Stadat-táblák köre kibővül, valamint a gyorstájékoztató kiegészül az ún. gazdaságilag nem aktívak (munkaképes korú, de a munkaerőpiacon foglalkoztatottként és munkanélküliként meg nem jelenők) adataival is.

A közzétételi és revíziós naptárban már megtalálhatók az összevont gyorstájékoztatók éves megjelenési időpontjai. Az első összevont közlés 2024. február 23-án 8:30-kor lesz. A KSH bízik abban, hogy az adatközlés megújult formája felhasználóink elégedettségére szolgál majd.

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu