Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2024.03.05.

Együttműködési megállapodással erősíti kapcsolatát a KSH és a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) közötti szakmai kapcsolatot együttműködési megállapodással erősítette meg a két intézmény. A megállapodást 2024. március 5-én, ünnepélyes keretek között írta alá Dr. Kincses Áron, a KSH elnöke és Prof. Dr. Kocziszky György, a METU rektora a Statisztikai Palotában.

Együttműködésük szorosabbá tételéről döntött a KSH és METU vezetősége annak érdekében, hogy közös erőfeszítéseikkel fejlesszék az egyetem hallgatóinak statisztikai jártasságát. Az együttműködés magában foglalja a KSH munkatársai által készített oktatási anyagok bevonását a METU képzési rendszerébe, lehetőséget biztosít közös publikációk készítésére, illetve előrevetíti egy kihelyezett statisztikai kutatószoba létesítését a METU épületein belül.

A két intézmény számára kiemelten fontos a statisztikai edukáció, a fiatalok statisztikai kultúrájának növelése és az elemző készségek elmélyítése. E célkitűzések megvalósítása érdekében Dr. Kincses Áron, a KSH elnöke és Prof. Dr. Kocziszky György, a METU rektora megállapodást kötöttek a KSH által kidolgozott tananyagoknak az egyetemi oktatásba történő beépítéséről, illetve a statisztikai hivatal közreműködéséről a szakdolgozati és a tudományos diákköri (TDK) témák kiírásában, valamint elbírálásában.

Az együttműködés keretében lehetővé válik, hogy a szakstatisztikai tájékozottság megszerzésén túl, a METU hallgatói megismerkedjenek a Hivatal szakembereivel, a szakma képviselőivel is. Ezen kívül a KSH támogatja a METU épületében kihelyezett statisztikai kutatószoba működtetését és fenntartásához szükséges technikai, valamint információbiztonsági feltételek biztosítását. Az együttműködés keretében a KSH és a METU közös kutatásokat, illetve szakmai publikációkat is tervez.

Együttműködési megállapodással erősíti kapcsolatát a KSH és a Budapesti Metropolitan Egyetem

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu