Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Sajtóközlemények, tájékoztatók, 2012.06.29.

MAGYARORSZÁG, 2011 - A KSH beszámolója az Országgyűlésnek a gazdaság és a társadalom állapotáról.

 

A Központi Statisztikai Hivatal immár 18 éve bocsátja olvasói rendelkezésére Magyarország című kiadványsorozatát, abból a célból, hogy a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény 6. § (1) bekezdés h) pontjában foglaltaknak megfelelően tájékoztassa az Országgyűlést és a kormányt az ország társadalmi, gazdasági, népesedési helyzetéről.

 

Az idei, Magyarország, 2011 című kötetben

  • bemutatjuk társadalmunk legfontosabb jellemzőit, népesedési viszonyainkat, a munkaerőpiac 2011. évi alakulásának fontosabb tényeit és folyamatait, valamint az életkörülmények alakulását;
  • képet adunk a hazai és nemzetközi makrogazdasági és pénzügyi folyamatokról, valamint a nemzetgazdaság fontosabb ágazatainak teljesítményéről;
  • röviden áttekintjük a környezet állapotát, illetve az energiatermelés és -felhasználás alakulását.

 

A kötet utolsó fejezete idén a következő három kiemelt témával foglalkozik:

  • a nemzetközi gazdasági hangulat hatásával,
  • a járműgyártási tendenciák alakulásával a világon és hazánkban, valamint
  • a lakosság kulturális fogyasztásának néhány fontosabb jellemzőjével.

 

Az elemzések a 2011-ben tapasztalt folyamatokra összpontosítanak, a 2011. évi adatok értelmezését azonban elősegíti a közelmúlttal való összevetés, illetve a nemzetközi kitekintés. Annak érdekében, hogy minél árnyaltabb képet adjunk Magyarország társadalmáról és gazdaságáról, a hazai és nemzetközi statisztikai szolgálatok adatain túlmenően a más szervezetekben, kutatói műhelyekben készült szakmai és tudományos elemzések eredményeit is felhasználtuk.

 

Tekintettel arra, hogy a kötet célja a 2011. év bemutatása, az idei történések, folyamatok, adatok még nem tükröződnek ebben az elemzésben. A friss adatok iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk a KSH megújult honlapján található letölthető kiadványokat és táblákat, valamint a felhasználók igényei szerinti adatletöltéseket lehetővé tevő tájékoztatási adatbázist.

 

Magyarország, 2011»

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu