Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Sajtóközlemények, tájékoztatók, 2013.06.07.

MAGYARORSZÁG, 2012 - A KSH beszámolója az Országgyűlésnek a gazdaság és a társadalom állapotáról.

 

A Központi Statisztikai Hivatal 19 éve indította el Magyarország című kiadványsorozatát, hogy a rendszeres, részletes és a felhasználók széles köréhez eljutó tájékoztatási formákon túlmenően bemutassa hazánk – statisztikai adatokkal megragadható – társadalmi és gazdasági helyzetét. Az Országgyűlés és a Kormány évenkénti tájékoztatását az ország társadalmi, gazdasági és népesedési adatairól – amit a statisztikáról szóló törvény rendel el – ezzel az összefoglaló kötettel teljesítjük immár közel két évtizede.

A Magyarország, 2012 kiadványban az elemzések a 2012-ben tapasztalt folyamatokra összpontosítanak, azonban a 2012. évi adatok önmagukban nem elegendőek a folyamatok, a mélyebb társadalmi és gazdasági jelenségek ismertetéséhez. Ezért legalább az elmúlt évekre, de a bemutatott folyamatok, jelenségek természetétől függően esetenként hosszabb távra is visszatekintünk. Annak érdekében, hogy minél árnyaltabb képet adjunk Magyarország társadalmáról és gazdaságáról, a hazai és nemzetközi statisztikai szolgálatok adatain túlmenően a más szervezetekben, kutatói műhelyekben készült szakmai és tudományos elemzések eredményeit is felhasználtuk.

Tekintettel arra, hogy a kötet célja a 2012. év bemutatása, a 2013. évi történések, folyamatok, adatok még nem tükröződhetnek ebben az elemzésben. A friss adatok iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk a KSH honlapján található letölthető kiadványokat és táblákat, valamint a felhasználók igényei szerinti adatletöltéseket lehetővé tevő tájékoztatási adatbázist.

Magyarország, 2012

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu