Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Sajtóközlemények, tájékoztatók, 2013.07.18.

Együttműködési megállapodás a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Központi Statisztikai Hivatal között

 

Az oktatás és a kutatás áll annak a megállapodásnak a középpontjában, amelyet 2013. július 17-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora, Prof. Dr. Patyi András, és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke, Dr. Vukovich Gabriella írt alá a két intézmény közötti hosszú távú kapcsolat megalapozásaként. Az együttműködés keretében a KSH gyakornoki helyeket alakít ki és fogadja az NKE gyakornoki programjában részt vevő hallgatókat. Külön szerződés alapján a KSH biztosítja az egyetem kutatói számára a KSH kutatószobájának igénybevételét, igény esetén a KSH tájékoztatást ad az egyetem kutatói számára a kutatószoba használatáról, és a KSH adatállományairól, adatbázisairól.

 

A megállapodásban foglaltak szerint az együttműködés kiterjed az NKE és a KSH által közösen meghirdetett szakmai versenyek, esettanulmányok megírására kiírt versenyek megszervezésére, hallgatói projektmunkák szakmai támogatására, és szakmai előadások, prezentációk megtartására. Nemcsak közös rendezvények szervezése a cél, a KSH meghívottként részt vesz az NKE által szervezett szakmai rendezvényeken, konferenciákon. Ugyanakkor a szerződő felek munkatársai publikálási lehetőséget kapnak a két intézmény szakmai folyóirataiban: a KSH munkatársai a Pro Publico Bono – Magyar Közigazgatás című lapban, az egyetem oktatói pedig bemutathatják kutatási eredményeiket a KSH folyóirataiban, a Statisztikai Szemlében és a Területi Statisztikában. A megállapodás előirányozza közös kutatási programok megindítását is.

 

Az együttműködés fontos része a statisztikai hivatalban működő KSH-Iskola képzéseinek akkreditációs tevékenységének, programjainak fejlesztése is.

 


(Fotók: Vulevity Zsuzsanna - NKE Otkatástechnikai Központ)

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu