Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Sajtóközlemények, tájékoztatók, 2014.09.22.

„Emberi és természeti csapások” címmel pódiumbeszélgetés volt a KSH-ban

 

Emberi és természeti csapások címmel két téma köré csoportosított pódiumbeszélgetés helyszíne volt a Központi Statisztikai Hivatal Keleti Károly terme 2014. szeptember 19-én.

 

A Nagy háború című, az első világháború demográfiai vonatkozásait tárgyaló kiadvány kapcsán Kocsis-Nagy Zsolt, a Szegedi főosztály vezetője és munkatársa, Rácz Attila bepillantást engedett a publikáció elkészítésének műhelytitkaiba. Őri Péter, KSH Népességtudományi Kutatóintézetének munkatársa értékelte a háborús emberveszteségek pótlásának folyamatát a népmozgalmi folyamatokban, ifj. Bertényi Iván, az ELTE adjunktusa pedig tágabb világpolitikai összefüggésekbe helyezte az első világégést.

 

 

 

Az Égi jelenségek sokasága címmel megrendezett második részben Valkó Gábor, a Vidékfejlesztési, mezőgazdasági és környezeti statisztikai főosztály vezetője és Bóday Pál osztályvezető elemezték a meteorológiai adatok megjelenését és felhasználási módjait a hivatalos statisztikában, Mag Kornélia, a Módszertani főosztály vezetője részletezte a Big Data jelenségeit, majd Tóth Tamás, az Országos Meteorológiai Intézet munkatársa feltárta a szolgálat adatgyűjtési gyakorlatának múltját és jelenét.

 

 

 

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu