Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Sajtóközlemények, tájékoztatók, 2014.10.06.

Tisztelt felhasználóink!

 

A Központi Statisztikai Hivatal szakmai okokból összevonta három ősszel megjelenő (A társadalmi kirekesztődés nemzetközi összehasonlítására szolgáló indikátorok, 2013 (jövedelmi referencia év: 2012), Fogyasztási szokások, valamint Jövedelmi viszonyok című) kisebb publikációját, és egy nagyobb terjedelmű elemző kiadvány megjelentetését tervezi 2014 novemberében.

A közös elemzés lehetőséget biztosít a lakosság életkörülményeinek átfogó, komplex vizsgálatára, az egyes tényezők mögött meghúzódó jelenségek, összefüggések részletesebb feltárására. Az új kiadvány már tartalmazza a 2014. évi Háztartási Költségvetési és Életkörülmény Adatfelvételből származó szegénységi adatokat is, vagyis azok egy évvel frissebbek azoknál, amiket szeptemberben publikálhattunk volna. Az adatfeldolgozási folyamatok felgyorsításával összefüggésben, a korábbi évektől eltérően a szegénységre és a társadalmi kirekesztettségre vonatkozó előzetes adatokat is közreadjuk, még az Eurostatnak való kiküldésük előtt, így a hazai közvélemény az eddigieknél kilenc hónappal korábban ismerheti meg azokat.

 

A korábban szeptemberben megjelenő A társadalmi kirekesztődés nemzetközi összehasonlítására szolgáló indikátorok c. kiadvány adatait a KSH – az uniós tagállamok közül elsőként – még 2013. decemberben elküldte az Eurostatnak, engedélyt adva az adatok közzétételére, amelyek 2014. június óta hozzáférhetők az Eurostat honlapján. Hivatalunk ezzel biztosította, hogy a felhasználóinkat adatveszteség ne érje.

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu