Ugrás a tartalomhoz

Területi Statisztika - Leírás

TERÜLETI STATISZTIKA

A Területi Statisztika a Központi Statisztikai Hivatal kéthavonta magyar nyelven és évente egyszer angol nyelven megjelenő, több mint 50 éves múltra visszatekintő, lektorált tudományos folyóirata. A Területi Statisztika azoknak szól, akik a valóságot elsősorban területi szempontból szeretnék vizsgálni és megismerni. A folyóirat mind a területi elemzés elméleti, módszertani jellegű, mind pedig elemző tanulmányait közli. A kéthavonta (a páratlan hónapok utolsó napján) megjelenő folyóirat tanulmányait a területi statisztika, a területfejlesztési politika, a területi kutatás, a gazdasági és társadalmi földrajz, az urbanisztika, a terület- és településfejlesztési tervezés neves szakemberei írják.

A lap fogad tanulmányokat, kutatási és konferencia beszámolókat, könyvismertetéseket és korábbi cikkeinkre reflektáló vitacikkeket.

A lap célja, hogy a területi elemzések egyik meghatározó forrásává váljon, s ezen belül is a nemzetközi közvélemény számára hiteles adatok közöl Magyarország helyzetéről és területi folyamatairól.