Ugrás a tartalomhoz

HKÉF – éves adatfelvétel – köszöntő

Tisztelt Válaszadó!

Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal végzi a háztartások életkörülményeit vizsgáló európai Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvételt (HKÉF). A felmérés adatai nélkülözhetetlenek a családokat, a munkavállalókat, a nyugdíjasokat és az egész lakosságot érintő fontos gazdasági döntések előkészítéséhez, továbbá az adatokból megismerhetjük a lakosság lakhatási helyzetét, jövedelmi viszonyait, egészségi állapotát, jóllétét és életkörülményeit.

A válaszadás önkéntes. Az adatokat bizalmasan kezeljük, kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás nélkül készülnek belőle publikációk. A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. számú rendeletének (általános adatvédelmi rendelet – GDPR) előírásait maradéktalanul betartjuk. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közöljük.

Azok a háztartások válaszolhatnak a kérdőívre, amelyek bekerültek a KSH által véletlenszerűen kiválasztott mintába.

Kérdéseit szívesen megválaszoljuk az alábbi elérhetőségeken is:
E-mail: lakinfo@ksh.hu
Ingyenesen hívható telefonszám: 06 80 200 766 (3-as almenü)
Hívható hétfő–csütörtök: 8:00–16:30; péntek: 8:00–14:00

A kérdőív kitöltése során az alábbi böngészők használhatók: Microsoft Internet Explorer 8.0+; Mozilla Firefox 24+; Google Chrome; Opera; Safari


A kérdőív kitöltésének indítása