Ugrás a tartalomhoz

HKÉF – éves adatfelvétel – az adatfelvétel végrehajtása

Magyarországon a Háztartási költségvetési és életkörülmény című adatfelvétel a lakosság életkörülményeinek feltárására irányuló felmérés, amit a Központi Statisztikai Hivatal hajt végre.

Az éves kikérdezés 2021. február 2-tól május 15-ig zajlik. A válaszadás önkéntes. Az adatokat a törvényi előírásnak megfelelően anonimizáltan és szigorúan bizalmasan kezeljük.

A Központi Statisztikai Hivatal igazolvánnyal rendelkező kérdezője keresi fel a mintában szereplő háztartásokat, és tájékoztat a kétféle kitöltési lehetőségről:

1. A háztartás kérdező segítségével laptopon vagy telefonon 2021. február 2. – 2021. május 15. között
vagy
2. interneten keresztül önkitöltéssel válaszolhat a kérdésekre 2021. február 2. – 2021. május 15. között.

Az adatfelvétel a válaszadók számára önkéntes. A felmérés eredményességét növelendő a személyes interjú keretében vagy telefonon válaszoló háztartásoknak 1000 Ft értékű vásárlási utalványt adunk. Az interneten sikeresen válaszoló háztartások közül azok, akik megadják e-mail-címüket és/vagy telefonszámukat, részt vesznek a Központi Statisztikai Hivatal által szervezett nyereménysorsoláson, amely során egy 50 000 Ft értékű ajándékutalványt sorsolunk ki (sorsolási szabályzat [PDF, 250 kB]).


A sorsolás nyertese: Hock Sirsom Nándor (Kerepes)