Ugrás a tartalomhoz

Népszámlálást előkészítő véleményvizsgálat 2018 – Internetes válaszadás

Interneten keresztül azok válaszolhatnak, akik e-mailben erre felkérést kaptak. Országos szinten 16 000 fő az elektronikus közigazgatásban megadott e-mail címén kap felkérést a kérdőív önálló kitöltésére. A mintába azoknak a személyeknek az e-mail címei kerültek, akik hatósági ügyintézés során az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatban felhatalmazást adtak e-mail címük elektronikus kapcsolattartásban történő felhasználására.


Az e-mail címeket a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) szolgáltatta a KSH-nak. A felhasználás jogalapja a 2015. évi CCXXII. törvény az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól a 15. § (8) bekezdés, valamint a 2016. évi CLV. törvény a hivatalos statisztikáról.


A válaszadás önkéntes, a vizsgálatban 18 éves vagy annál idősebb személyek vehetnek részt. A kérdőívre válaszolók nyereményjátékra jelentkezhetnek.


A kérdőív kitöltése során az alábbi böngészők használhatók: Microsoft Internet Explorer 8.0+; Microsoft Edge; Mozilla Firefox 24+; Google Chrome; Opera; Safari


Miről kérdezünk?

  • A kérdések egyik része a válaszadó véleményére vonatkozik az adatbiztonságról, a KSH adatkezelésével kapcsolatos tapasztalatairól és a 2021. évi népszámlálás előkészítéséről.
  • A kérdések másik része a válaszadó és a háztartásában élő személyek alapvető jellemzőire vonatkozik (életkor, családi állapot, iskolázottság, foglalkozás, lakáskörülmények). Ezek az információk a vélemények értékeléséhez, a kérdőív elemzéséhez nyújtanak segítséget.

Részletesebb tájékoztatásért, további információkért e-mailben kereshet bennünket: nepszamlalas@ksh.hu


Kérdőív (pdf, 509 kB)