Ugrás a tartalomhoz

Népszámlálást előkészítő véleményvizsgálat 2018 – Interjús válaszadás

Közel 6000 címet összeírók keresnek fel, és laptop vagy tablet segítségével rögzítik a válaszokat. A mintába 50 település került be. A véletlenszerűen, matematikai-statisztikai módszerekkel kiválasztott címek régiós szinten reprezentálják a népességet.


A kérdőív felvételére előzetes időpont egyeztetése után kerül sor. Az összeírónak a terepmunka során névre szóló fényképes összeírói igazolványával kell igazolnia magát, amely a személyazonosságát igazoló egyéb okmánnyal (személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány) együtt érvényes. Az összeírás elektronikus úton, tablettel vagy laptoppal történik.


A válaszadás önkéntes, a vizsgálatban 18 éves vagy annál idősebb személyek vehetnek részt. A kérdőívre válaszolók nyereményjátékra jelentkezhetnek.


Miről kérdezünk?

  • A kérdések egyik része a válaszadó véleményére vonatkozik az adatbiztonságról, a KSH adatkezelésével kapcsolatos tapasztalatairól és a 2021. évi népszámlálás előkészítéséről.
  • A kérdések másik része a válaszadó és a háztartásában élő személyek alapvető jellemzőire vonatkozik (életkor, családi állapot, iskolázottság, foglalkozás, lakáskörülmények). Ezek az információk a vélemények értékeléséhez, a kérdőív elemzéséhez nyújtanak segítséget.

Részletesebb tájékoztatásért, további információkért az alábbi elérhetőségeken kereshet bennünket:

  • e-mail: lakinfo@ksh.hu
  • ingyenesen hívható zöld szám: 06-88-200-766
    (hétfő–csütörtök: 8:00–16:30, péntek: 8:00–14:00)

Kérdőív (pdf, 479 kB)


Összeírásban érintett települések – térképes megjelenítésAz összeírásban érintett települések