Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2020.07.01.

H-UNCOVER – a felmérés eredményei alapján 56 ezer főre becsülhető a koronavírus fertőzésen átesett lakosság nagysága Magyarországon

 

A négy orvosi egyetem és a Központi Statisztikai Hivatal együttműködésében megvalósult H-UNCOVER felmérés eredményeit ma közös sajtótájékoztató keretében ismertették a felvételben résztvevő intézmények. Mag Kornélia a KSH elnökhelyettese beszámolt a felméréshez szükséges mintavételi eljárásról, a kérdőíves kikérdezés és a tesztelés megvalósulásáról: „A KSH feladata, hogy a felhasználók számára megbízható, pontos adatokat szolgáltassunk a döntéshozatalhoz. A felmérés eredményeként Magyarország koronavírus érintettségére vonatkozóan is rendelkezünk ilyen adatokkal, mely nemzetközi összehasonlításban is ritkaságnak számít.”

A május hónapban, mintegy 10 600 felkért személy közreműködésével végzett kérdőíves felmérés és tesztelés célja az volt, hogy valós képet adjon az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek számáról. Az eredmények alapján a 14 éves és idősebb népesség közül 56 ezer főre becsülhető a koronavírus fertőzésen átesett lakosság nagysága Magyarországon.

A felvétel részleteiről és az eredményekről további információk a Koronavírus dossziéban olvashatók.

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu