Ugrás a tartalomhoz

Sajtószoba - Közlemények, tájékoztatók, 2023.10.20.

Statisztikák a fejlődés szolgálatában

Szakmai konferencia a KSH-ban

Tudományos konferenciát rendezett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Magyar Statisztikai Társaság (MST) az Európai Statisztikai Nap alkalmából „Statisztikák a fejlődés szolgálatában egy gyorsan változó világban” címmel.

A hivatalos statisztika jelene és jövője, a szakma előtt álló kihívások és az új adatkörnyezetben való gyors, pontos és megbízható helytállás volt a témája annak az Európai Statisztikai Nap alkalmából rendezett szakmai konferenciának, amelynek a KSH főépülete adott otthont 2023. október 20-án. A konferenciát Dr. Kincses Áron KSH-elnök nyitotta meg, majd pedig Mariana Kotzeva, az Eurostat főigazgatója, Marek Rojíček, a cseh, és Peter Peťko, a szlovák statisztikai hivatal elnöke köszöntötte videóüzenetben az egybegyűlteket.

A szakmai program további részében Dr. Szomolai Csaba, az Állami Számvevőszék alelnöke, Gerendás János, a Magyar Nemzeti Bank Statisztikai Igazgatóságának igazgatója, Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára, valamint Prof. Péntek Márta és Prof. Gulácsi László MTA-doktorok tartottak előadásokat a KSH és az MST képviselői mellett.

Az Európai Statisztikai Napot az Európai Statisztikai Tanácsadó Bizottság (European Statistical Advisory Committee – ESAC) kezdeményezésére 2016 óta ünnepli minden év október 20-án a statisztikus közösség azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a hivatalos statisztika értékeire.

A konferencia előadásai:

Kincses Áron a KSH elnöke Vukovich Gabriella MST elnöke

Gerendás János igazgató Fábián Geregely államtitkár úr

Mag Kornélia MST elnökhelyettese Péntek Márta professzor

Bárkai Réka KSH Ádám Dénes elnökhelyettes

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: (+36-1) 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu