Ugrás a tartalomhoz

EKOP - Fotótár

 

 

 

2011.01.06-án a Központi Statisztikai Hivatal épületében került sor a hivatalos projektindító ülésre, amin a Kopint-Datorg Informatikai és Vagyonkezelő Kft. mint nyertes vállalkozó képviselői és a KSH-oldali projekttagok vettek részt. A résztvevőket Kópházi József, az Informatikai Főosztály és egyben a projekt vezetője, majd a nyertes vállalkozó nevében Rumi László informatikai igazgató üdvözölte. A projekttagok röviden bemutatkoztak, majd a projekt fő céljait ugyancsak Kópházi úr ismertette. Ezt követően Nagy Sándor a KSH Informatikai Főosztályvezető helyettese (a projekt IT szakmai vezetője) előadásában vázolta a KSH jelenlegi rendszereit (TÉBA, ADÉL, GÉSA), a folyamatokat, a fejlesztéstől elvárt eredményeket. A bemutatók sorát ezután Ákoshegyi Márta, a projekt vállalkozó oldali képviselője folytatta, aki prezentációban ismertette a projektfeladatok ütemezését.

A projektcsapat tagjai bíznak benne, hogy a projekten végzett sikeres közös munka csupán a kezdete lesz az elektronikus adatgyűjtésre való teljes átálláshoz vezető hosszú, ám időszerű útnak.

 

 

A KSH 2009. április 23-án sajtótájékoztatót tartott a KSH elektronikus adatgyűjtési rendszerének fejlesztéséről, valamint az Európai Unió Elektronikus Közigazgatás Operatív Program - Közigazgatási szolgáltatások elektronizálása (EKOP - 1. A. 1.) pályázat benyújtásáról. A rendezvény előadója dr. Bagó Eszter, a KSH elnökhelyettese volt.