Ugrás a tartalomhoz

EKOP - Pályázat a kérdőívek elektronizálására

A projekt neve: A KSH elektronikus adatgyűjtési rendszerének fejlesztése, kiterjesztése EKOP-1.A.1-08/B-2009-0006
A projekt időtartama: 2009. szeptember 15. - 2011. november 30.
Elnyert támogatási összeg: 343.237.027 Ft

Kedvezményezett: KSH Központi Statisztikai Hivatal, 1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Postai cím: 1525 Budapest, Pf. 51. Központi telefonszám: (+36-1) 345 6000 Központi fax-szám: (+36-1) 345 6788

Közreműködő Szervezet: VÁTI Magyar Regionális fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. Budapest, 1016 Gellérthegy utca 30-32.

Irányító Hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség mint a Közigazgatási Reform Programok Irányító Hatósága

Projekt leírás:
A Központi Statisztikai Hivatal a különböző adatgyűjtések szervezéséhez szükséges kérdőíveket nagyrészt nyomtatott formában, postai úton juttatja el a kiválasztott adatszolgáltatókhoz. Az adatszolgáltató vagy postai úton küldi vissza a kitöltött kérdőívet, vagy a KSH honlapján található, Excel kérdőíveket kitöltve e-mailben küldi vissza, vagy a KSH internetes adatgyűjtő alkalmazásainak segítségével, elektronikus úton tesz eleget adatszolgáltatási kötelezettségének. Jelenleg többféle elektronikus adatszolgáltatási lehetőség áll az adatszolgáltató rendelkezésére, de ahhoz, hogy az elektronikus adatszolgáltatásban áttörést érjünk el, az adatgyűjtők munkájában jelentős minőségi változás következzen be, a rendelkezésre álló eszközök nem felelnek meg az elvárásoknak.
A KSH jól felfogott saját érdekének köszönhetően, melyet a stratégiai dokumentumaiban lefektetett, célul tűzte ki, hogy az elektronikus eljárások számát jelentősen megnöveli, annak érdekében, hogy szakmai tevékenységét, reagálási képességét jelentősen javítani tudja. A fejlesztés céljai között szerepel továbbá az adatszolgáltatás megkönnyítése, az adatszolgáltatói terhek csökkentése is az adatszolgáltatói hajlandóság növelése érdekében. Ezen célok elérését a jelen tanulmányban részletezett projekt keretén belül kívánja elérni. A projekt célja egy olyan rendszer kialakítása, amely

  • alkalmas az összes, ill. a lehető legtöbb KSH kérdőív gyors bevonására, szerkesztésére,
  • a felhasználók számára vonzó, könnyen kezelhető,
  • proaktív, felhasználó szervezetre megszemélyesített,
  • eleget tesz az adatminőség elvárásainak,
  • biztosítja az adatimportálás lehetőségét az adatszolgáltatók számára,
  • KSH oldalon biztosítja az adatok automatikus fogadását és betöltését az adatelőkészítő rendszerbe,
  • stabilan, biztonságosan, költség hatékonyan működik,
  • az elektronikus kormányzati törekvések szerint az ügyfelek számára lehetővé teszi, hogy az Ügyfélkapun keresztül kerüljenek azonosításra, ill. azon keresztül léphessenek a rendszerbe.


A projekt műszaki leírása (pdf, 120 KB)

Elektra fejlesztés szerződés (pdf, 5 670 KB)

Sajtómegjelenések, közlemények

 

Ajánlati felhívás az EU hivatalos lapjának közbeszerzési értesítőjében, a TED-ben
Az Európai Unió hivatalos lapjának közbeszerzési értesítője a Tenders Electronic Daily (TED) 2010. szeptember 7-én közzétette a KSH elektronikus adatgyűjtési rendszerének fejlesztésére vonatkozó ajánlati felhívást. A kiírás a hazai Közbeszerzési Értesítőben szeptember 10-én jelent meg.
A részvételi határidő 2010. október 21., az eredményhirdetés tervezett időpontja 2010. november 19. 2010.09.14.

 

Elektronikus adatgyűjtési lehetőségek bővülése 2010.01.05.

bővebben>>


A Központi Statisztikai Hivatal 2009. április 23-án sajtótájékoztatót tartott a KSH elektronikus adatgyűjtési rendszerének fejlesztéséről, valamint az Európai Unió Elektronikus Közigazgatás Operatív Program - Közigazgatási szolgáltatások elektronizálása (EKOP - 1. A. 1.) pályázat benyújtásáról. A rendezvény előadója dr. Bagó Eszter, a KSH elnökhelyettese volt. 2009.04.20.