Ugrás a tartalomhoz

Események, programok

Novellaíró pályázat Keleti Károlyról

A pályázat célja Keleti Károly, a magyar hivatalos statisztika alapító atyja szerteágazó tevékenységének irodalmi eszközökkel és irodalmi szinten való megismertetése. Beküldési határidő: 2017. november 1.

Részletek »


Földi sokaságok, égi tünemények – A statisztika a tudományok világában (2017. október 18.) – KONFERENCIA

A Központi Statisztikai Hivatal ez évben ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. A jeles alkalom méltó megünneplésére a Hivatal, a KSH Könyvtár, a Statisztikai Szemle és a Területi Statisztika folyóiratok szerkesztősége 2017. október 18-án konferenciát rendez a Magyar Tudományos Akadémián a statisztika és más tudományterületek kapcsolatáról, valamint a statisztikának a hazai tudományos életben betöltött szerepéről Földi sokaságok, égi tünemények – A statisztika a tudományok világában címmel.

Program »


Nyílt napok a KSH-ban (2017. szeptember 16–17.)

A Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódóan idén is vártuk mindazokat, akik a hivatal történetével, a csaknem 120 éves műemléképülettel, illetve a statisztika jelenkori feladataival alaposabban is szerettek volna megismerkedni.

Részletek »


Másfél évszázad a számok bűvöletében – 150 éves a Statisztikai Hivatal (2017. május 25.) – KONFERENCIA

A Központi Statisztikai Hivatal május 25-én, csütörtökön ünnepelte alapításának 150. évfordulóját. Ezen a napon Másfél évszázad a számok bűvöletében – 150 éves a Statisztikai Hivatal címmel ünnepi konferenciát rendeztünk a székházunkban.

Program és előadások »