Ugrás a tartalomhoz

PIAAC – Tájékoztató a jegyzőknek

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a településen önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre 2022. szeptember és december közötti időszakban. A felvétel megnevezése: az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérése Program (PIAAC). A kikérdezés a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és hétköznapi tevékenységek során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását egyaránt vizsgálja.

Az adatgyűjtés 250 településen zajlik. A mintavétel reprezentatív, a személyek kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtottuk végre.

Az adatgyűjtés során a KSH megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezői keresik fel a válaszadókat. Kérdezőink az interjúkat az aktuális járványügyi előírásokat betartva bonyolítják le. Minden sikeres interjút követően válaszadónk ajándékutalványt kap.

A mérés kizárólag statisztikai célból történik. A Központi Statisztikai Hivatal minden adatot a hazai és az európai uniós adatvédelmi és statisztikai jogszabályok (a 2016. évi CLV. törvény és a 2016/679 EU-rendelet) rendelkezéseivel összhangban, bizalmasan kezel, és a válaszadók személyes adatait azoknak megfelelően védi. A résztvevők válaszaiból kizárólag névtelen, összesített statisztikák készülnek, amelyekből a felvételben részt vevők nem azonosíthatók. Az adatkezelési tájékoztató elérhető a felmérés weboldalán: www.ksh.hu/piaac

A lakosság és az önkormányzat részére hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a 06 (80) 200 766 (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail-címen adunk további felvilágosítást. Az adatgyűjtéssel és az eredményekkel kapcsolatos információkról a KSH (www.ksh.hu/piaac), illetve az OECD (www.oecd.org/skills/piaac/) weboldalai nyújtanak tájékoztatást.

Kérem, támogassa az adatfelvétel végrehajtását, és ossza meg az adatfelvétel információit a helyi kommunikációs csatornákon (település honlapja, helyi újság, önkormányzati hirdető tábla stb.)!

Köszönjük együttműködésüket, támogatásukat, mellyel hozzájárulnak a felmérés sikeres végrehajtásához!