Ugrás a tartalomhoz

Szolgkülker - Elektronikus adatgyűjtés

Az OSAP 1470-es számú Nemzetközi üzleti és szállítási szolgáltatás jelentést kizárólag a KSH-ELEKTRA rendszeren keresztül lehet beküldeni (http://elektra.ksh.hu).

 

Az ELEKTRA rendszeren belül az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésre az OSAP 1470-es kérdőív beküldésére:

  • manuális kitöltés
  • adat XML feltöltés
  • CSV állományból feltöltés

 

Adat XML feltöltés

 

Lehetőség van egyéb informatikai rendszerekből XML állományok (továbbiakban „adat XML”) felhasználásával adatok beimportálására.

 

Amennyiben az adatok kinyerésére szolgáló háttérrendszerüknek a saját, vagy külső szoftverfejlesztői szeretnék tesztelni a belső rendszerükből előállított OSAP 1470 adat XML betölthetőségét, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot Informatikai szolgáltató főosztályunk munkatársaival a következő elérhetőségek egyikén: elektra@ksh.hu, vagy hívják a 06/80/200-766-os telefonszámot.

 

Fejlesztői tájékoztató»

 

CSV állományból feltöltés

 

Lehetőség van az OSAP 1470 kérdőíveit meghatározott szintaktikájú CSV állományból feltölteni.

 

Ehhez az elektra rendszerben rendelkezésre bocsátunk egy adat_1470_XX_0.csv elnevezésű CSV sablon állományt (XX az évet jelenti), amely tartalmazza az importáláshoz kötelezően szükséges azonosító sorokat a beküldendő adatok nélkül, kiegészítve a felhasználónak szóló magyarázó részekkel.

 

A CSV állomány használati útmutatója»

 

Amennyiben kérdésük merül fel ezzel a beküldési móddal kapcsolatban, vagy tesztfelület biztosítását szeretnék kérni, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot Informatikai szolgáltató főosztályunk munkatársaival a következő elérhetőségek egyikén: elektra@ksh.hu, vagy hívják a 06/80/200-766-os telefonszámot.